Schuiltent Falco Mark II Licht Bruin​ met Snoot / Lens Cover

Artikelnummer: BPGPHF3GS
Vorige Artikel 22 van 53 Volgende
€ 199,95 € 189,95 (inclusief btw)

Schuiltent Falco Mark II Licht Bruin met Snoot / Lens Cover, Buteo Photo Gear is een eenpersoons, low-level schuiltentje die natuurfotografen overal kunnen gebruiken.
Deze schuiltent is dé must-have voor natuurfotografen die vogels en zoogdieren graag op extreem laag niveau (laag bij de grond) fotograferen.
Gemakkelijk mee te nemen, in zeer korte tijd op te zetten en weer op te bergen. Daarmee is dit eenvoudig tentje ideeal voor low level natuurfotografie.
 

Voordelen indien u bij ons besteld

  Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. 

  2 jaar garantie op uw schuiltent.

  Gratis omruilen binnen 30 dagen.

  Veilig kopen en betalen.

  14 dagen mogelijkheid tot retourneren.

  Eigen afdeling service en onderdelen.
 

Plus en minpunten 

Volgens onze schuiltenten specialist

+  Fotograferen op extreem laag niveau (low-level).

+  Ruimte voor 1 persoon (zelfs lange mensen), rugzak & extra's.

+  Inclusief Snoot / lens Cover voor extra camouflage en bescherming.

+  Camoufleert jou en je apparatuur perfect.

+  Zeer snel op te zetten met fiberglas stokken (halve hoepels).

+  Waterkolom van 2.500 mm  (waterdichtheid).

 Foto opening alleen aan de voorzijde.

 Neemt meer tijd in beslag met opzetten/opruimen dan de Falco Mark II.


Beschrijving:

Ontwikkeld door natuurfotografen

De Falco Mark II Licht Bruin is ontwikkeld door natuur- en wildlifefotografen. Uitgebreid gebruikt, getest en waar nodig verbeterd.
Dit is dé éénpersoons schuiltent voor low level natuurfotografie die wij momenteel aanbieden in maar liefst 6 camouflage kleuren/patronen.

De eenvoudige en zeer lichte fiberglas constructie maakt het mogelijk deze tent telkens probleemloos op te zetten en op te bergen. Klik de 3 fiberglas hoepels los, deze komen dan vanzelf in vorm. Vervolgens plaats je de tent en zet deze vast met een haring op elke hoek (of meerdere haringen). Je tent is dan al klaar voor gebruik!

Perfecte camouflage

Als u vaak in het veld bent, zult u al snel merken dat vogels en zoogdieren erg schuw zijn voor mensen. 
Jezelf en je spullen camoufleren met een fototent is dan de beste oplossing voor succesvolle wildlife fotografie. Het basis idee is dat dieren ons niet meer zien of herkennen als mens, en zich dus niet bedreigd voelen.

Met de Falco Mark II Licht Bruin bent u snel en perfect gecamoufleerd en fotografeert u prachtig laag bij de grond (low-level). Door het compacte formaat kunt u de tent goed plaatsen tussen of onder begroeiing en extra camoufleren met takken, bladeren, riet, camouflagenetten etcetera. 

Gemakkelijk, snel en mobiel

Het voordeel van een eigen mobiele schuiltent is dat je deze altijd en overal mee kunt nemen en snel kunt inzetten als er zich een gelegenheid voordoet.
Deze lichte en compacte camouflagetent is gemakkelijk mee te nemen wanneer u in uw omgeving op pad bent, verder weg gaat of zelfs op een (vlieg)vakantie gaat.

Wilt u liever een tent met aluminium stokken (sterker en compacter ingepakt), kijk dan bij de modellen Falco Mark III, de Falco Mark III Riet en de Falco Mark III Sneeuw.

Voorbereiden en plaatsen

Het is aan te bevelen om van tevoren het beoogde (natuur)gebied op te zoeken en je goed voor te bereiden, zodat je doelgericht met je ligtentje aan het werk gaat. Maar ook een toevallige ontmoeting met een interressante soort kan uitlopen in een mooie foto ochtend/middag/avond doordat deze tent snel en effectief geplaatst kan worden.

Maak bij je keuze van de plek voor je tent zoveel mogelijk gebruik van de omgeving; Laat de tent zoveel mogelijk één worden met de begroeiing of andere elementen die er al staan, daar zijn lokale dieren namelijk al aan gewend. Vanwege het kleine formaat lukt dit over het algemeen vrij eenvoudig. Doe dit bij voorkeur de dag of avond van tevoren zodat vogels en zoogdieren daar verder aan kunnen wennen. De tent kan extra worden vastgezet met de meegeleverde haringen en scheerlijnen, hoewel dit niet vaak nodig zal zijn.

De Falco Mark II heeft ook de mogelijkheid om extra camouflage te bevestigen, zoals takken, bladeren, riet enzovoort. Deze extra's kunnen worden bevestigd met behulp van de touwtjes. Breek hiervoor echter geen levende takken e.d. af, maar gebruik uitsluitend dode materialen.
Als u de tent goed plaatst en camoufleert, gaat deze nog meer op in de omgeving en dat is precies de bedoeling! Een andere mogelijkheid is om een extra camouflagenet te gebruiken, deze vind u op onze pagina camouflagenetten.

Over de tent

Het tentdoek is gemaakt van sterk en waterdicht polyester (150D). Dit tentje is perfect voor gebruik voor korte periodes (tot enkele maanden). Als deze voor langere tijd in de volle zon staat, kan de kleur wat gaan vervagen. Bij regen blijft u toch droog door de Hydrostatische Kop van 2.500 mm. Maar houd er rekening mee dat de weersbestendigheid wat kan afnemen als hij maanden of zelfs langer buiten blijft liggen.

Voor wat meer comfort, maar ook om jezelf en je spullen droog te houden is er de mogelijkheid om een extra grondzeil te gebruiken. De tent zelf heeft een grondzeil maar deze is in drassige omstandigheden niet altijd afdoende. Het grondzeil kan naar keuze onder of in de tent gelegd worden. Bij regen raden wij aan dit grondzeil in de tent te leggen. Gebruikt u deze onder de tent dan kan daar juist regenwater in blijven staan.

Stel je zelf voor liggend in je tent, goed voorbereid en klaar voor de actie. Plotseling zie je een ree, een vos of een boomleeuwerik voor je tentje verschijnen die je vervolgens prachtig weet te fotograferen op jouw favoriete low level. Voor natuurfotografen is er niks zo mooi als het succesvol fotograferen van vogels, zoogdieren of andere onderwerpen in de natuur, waardoor het soms lange wachten de moeite waard wordt.
Op dat moment is het fijn om te kunnen vertrouwen op je uitrusting!

Fotograferen vanuit de tent

De schuiltent tent is aan voor- en achterzijde helemaal te openen d.m.v. ritsen. Hierdoor is het eenvoudig om je statief en je apparatuur te plaatsen via de voorzijde. Vervolgens ga je de tent in via de achterzijde.
Deze achterzijde is extra voorzien van een insectengaas in dezelfde camouflageprint als de tent. De fototent met de deur (iets) geopend is dus nog steeds perfect gecamoufleerd, prettig als het erg warm wordt. 

Dankzij de zwarte coating aan de binnenzijde blijft het zo donker mogelijk in de tent. Hierdoor val je niet op.
Aan de voorzijde bevind zich het fotovenster waaraan de Snoot / Lens Cover bevestigd wordt. Een bijkomend voordeel van deze snoot is dat uw handen onzichtbaar zijn van buitenaf wanneer je de camera bediend.

Het ligtentje heeft net genoeg ruimtevoor jezelf, je (grond)statief met apparatuur, een fotorugzak of tas en accessoires.
Aan de zijkanten bevinden zich opberzakken waar kleine spullen tijdelijk kunnen worden opgeborgen. De kijkvensters voorzien van een insectennetje geven je voldoende overzicht aan alle zijden, en kunnen als ventilatie worden gebruikt.

In deze tent adviseren we je een grondstatief te gebruiken vanwege de kleine ruimte en het lage niveau van zo'n grondstatief.
Deze kan deze helemaal in de tent worden geplaatst. Een 'normaal' statief kan ook worden gebruikt, maar dan wordt er één poot buiten de tent geplaatst. Gebruik dus bij voorkeur een compact maar stevig statief.
Het gebruik van een (speciaal) balhoofd is vervolgens ook aan te bevelen omdat een schommelkop of gimbal tegen het tentzeil kan komen wat dieren kan afschrikken!
Wij bieden speciale, zeer professionele balhoofden aan, zie daarvoor de pagina FlexShooter.

Ben je dus op zoek naar de perfecte schuiltent om zoogdieren of vogels op low-level te fotograferen, dan is de Falco Mark III de beste optie!
 

Ervaringen van onze specialisten

  Languit liggen, zelfs voor lange mensen.

  Perfecte low level fotografie.

  Kijkvensters geven een goed zicht op de omgeving.

  Eenvoudig en snel op te zetten.

  Gaat perfect op in de omgeving vanwege het compacte formaat.

  Sterke maar eenvoudige constructie en sterke polyester.


Standaard levering

  • Schuiltent Falco Mark II Licht Bruin, Buteo Photo Gear.
  • Snoot / Lens Cover Bruin.
  • Opberg hoes (Rugzak stijl).
  • 8 Haringen.
  • Scheerlijnen.
  • Kleine extra tas voor haringen en scheerlijnen.
     

Bij Schuiltent.nl zijn we altijd bereid om u persoonlijk advies te geven. Heeft u vragen? Neem dan even contact met ons op.

Schuiltent.nl: Uw schuiltent specialist

Specificatie Omschrijving
Personen Eenpersoons schuiltent.
Design buitenzijde Zie beschrijving/naam.
Design binnenzijde Zwart gecoat.
Materiaal frame Fiberglas
Constructie frame Halve 'hoepels' d.m.v. fiberglas stokken.
Lengte 230 cm.
Breedte 90 cm.
Hoogte 80 cm. (tent)
Materiaal tentdoek Polyester 150D.
Waterbestendigheid Waterkolom 2.500 mm.
Foto raampjes voorzijde 1x low-level, afmeting 19x35 cm.
Kijkraampjes voorzijde 4x, afmeting 6x9 cm, + 1 boven fotovenster.
Kijkraampjes rechterzijde 2x, afmeting 38 x 24 cm.
Kijkraampjes linkerzijde 2x, afmeting 38 x 24 cm.
Tent opgeborgen in tas 68 cm (rond)x6 cm.
Gewicht 1.7 kg.
Levering inclusief 8 haringen + tasje, 4 scheerlijnen, opbergtas.
Extra 1 Snoot/Lens cover in dezelfde camo patrooon/kleur.
© 2016 - 2024 Schuiltent.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel